Wiadomości

Wojewodzin. "Smak profesjonalizmu"

Dnia 7. grudnia br. młodzi kucharze z klasy drugiej i trzeciej kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół w Wojewodzinie wzięli udział w kursie pn. ryby, owoce morza w ramach projektu "Zawodowiec - dobry fachowiec". Pod czujnym okiem szefowej kuchni Pani Ewy Bałdyś uczniowie przygotowali dania z m.in. muli, krewetek i ośmiornicy.

Wirtuoz kuchni zero waste, finalistka   konkursów, autorka ciekawych i zaskakujących receptur kulinarnych, zmobilizowała i zainspirowała uczniów do przygotowania: sałatki z marynowaną ośmiornicą, muli w stylu włoskim, risotto z owocami morza, ramenu z ośmiornicą i krewetkami.


Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją.

piątek, 19 kwietnia 2024

Głos na TAK - Dariusz Latarowski

piątek, 19 kwietnia 2024

Zablokowana droga S61 Guty-Szczuczyn

Komentarze (0)

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.